Om Glimbling

Om GLIMBLING

Under en mörk och sen höstkväll, cyklandes hem från jobbet i centrala Stockholm, formades idén om att ta fram en ny typ av reflex. En  accessoar designad för att lyfta fram och komplettera plagget eller väskan den fästs vid.


Med Glimbling vill vi skapa snygga reflexer. Diskreta och vackert utformade accessoarer  som också fyller en livsviktig funktion: de får dig att synas under dygnets mörka timmar.


Målet för oss är att skapa reflexer som du ska kunna, men framförallt vilja bära dag som natt. Vår som höst. Sommar som vinter. På promenaden runt sjön likväl som på språng mellan restaurangen och konserten.
© 2020 GLIMBLING

Tillverkning

Alla accessoarer från Glimbling tillverkas i nära samarbete med vår producent i Alicante, Spanien. Med över 25 års erfarenhet av tillverkning av accessoarer, väskor och skor kompletterar de Glimbling med ovärderligt kunnande och expertis.   


Lädret som används i tillverkningen väljs noggrant ut av producenten för att kunna möta våra högt ställda krav på kvalitet. Därefter sker ett tätt samarbete oss emellan för att ta fram prototyper som uppfyller kraven som ställs vid certifiering av reflexer. Det krävs en exakthet och noggranhet hos tillverkaren där varje millimeter av designen är av betydelse för slutresultatet.


Tillsammans skapar vi en produkt - ett gediget spanskt hantverk i tidlös skandinavisk design -  där form, stil och funktion går hand i hand.